1518 – Equinoccio Mall (MESURA + LKS)

The natural tendency would be to choose the real and authentic and ignore the artificial. Some shopping centers suffer from certain artificial and even suffocating air which is necessary to fight off.

A shopping centre must be understood as a huge umbrella that protects and gathers all the elements stored in it. But besides this unifying force, it is not only the sum of all its parts which form the container, because it has an influence in how we notice its content.

Equinoccio is probably the most crowded shopping centre in Majadahona. A meeting point for families which, much to our surprise, had a cold, dark, unfriendly and uncomfortable image as a result of its past as a disco area.

Therefore the objective of the Project was to change that image, in order to give Equinoccio a new identity and to reinforce the Brand positioning. The creation of a comfortable, warm and even welcoming atmosphere that rescued from the oblivion its three big areas and supported them. With this idea we tried to use vegetation everywhere, as a new connecting link among the three spaces, which not only provided light warmth but also calm, peace and relief.

The original layout limited the visibility and was an obstacle to access the whole restoration area. It was necessary to change the ground and the ceiling in order to have a common idea, a higher order performance to strengthen Equinoccio brand.

Read more Read more

1518 – Equinoccio Mall (MESURA + LKS)

1518 – Equinoccio Mall (MESURA + LKS)

The natural tendency would be to choose the real and authentic and ignore the artificial. Some shopping centers suffer from certain artificial and even suffocating air which is necessary to fight off.

A shopping centre must be understood as a huge umbrella that protects and gathers all the elements stored in it. But besides this unifying force, it is not only the sum of all its parts which form the container, because it has an influence in how we notice its content.

Equinoccio is probably the most crowded shopping centre in Majadahona. A meeting point for families which, much to our surprise, had a cold, dark, unfriendly and uncomfortable image as a result of its past as a disco area.

Therefore the objective of the Project was to change that image, in order to give Equinoccio a new identity and to reinforce the Brand positioning. The creation of a comfortable, warm and even welcoming atmosphere that rescued from the oblivion its three big areas and supported them. With this idea we tried to use vegetation everywhere, as a new connecting link among the three spaces, which not only provided light warmth but also calm, peace and relief.

The original layout limited the visibility and was an obstacle to access the whole restoration area. It was necessary to change the ground and the ceiling in order to have a common idea, a higher order performance to strengthen Equinoccio brand.